Ժամանց

Ֆարո Մաֆալդին՝ սև տրյուֆելի կարագով և սնկով

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։

Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։

Այս անգամ կներկայացնենք Ֆարո Մաֆալդին՝ սև տրյուֆելի կարագով և սնկով ուտեստը։

Բաղադրիչներ

  • 1 ճաշի գդալ փափկած կարագ
  • 1 1/2 թեյի գդալ սև տրյուֆելի մածուկ կամ մանր քերած սև տրյուֆել
  • 1/4 թեյի գդալ թարմ կիտրոնի հյութ
  • 1/2 թեյի գդալ աղ
  • 170 գրամ թարմ վայրի սունկ, ցողունով և կտրատված 
  • 3 ճաշի գդալ էքստրա բուսական ձիթապտղի յուղ
  • 1/4 թեյի գդալ սև պղպեղ
  • 227 գրամ չեփած ֆարրո մաֆալդի մակարոնեղեն
  • 1 պճեղ սխտոր՝ բարակ կտրատած
  • 1/2 բաժակ բանջարեղենի արգանակ 
  • 2 ճաշի գդալ մաղադանոս
  • 14 գրամ սարդո պանիր՝ քերած

Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200°C: Խառնել կարագը, տրյուֆելի մածուկը, կիտրոնի հյութն ու աղը, մի կողմ դնել։

Սնկերը խառնել ձեթի, պղպեղի և աղի հետ, տարածել թխման թերթիկի վրա և թխել 15 րոպե, մինչև փափկեն ու դարչնագույն լինեն։

Մակարոնեղենը եփել աղաջրի մեջ, ապա եփել սխտորը յուղում, խառնել արգանակի և սնկերի հետ։

Քամել մակարոնեղենը, ապա խառնել սոուսի հետ։ Ավելացնել մաղադանոս ու պանիր, խառնել և մատուցել։