Ժամանց

Սև և կարմիր թխվածքաբլիթներ

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։

Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։

Այս անգամ կներկայացնենք սև և կարմիր թխվածքաբլիթներ։

Բաղադրիչներ

Թխվածքաբլիթների համար

  • 1/2 բաժակ հատիկավոր շաքար
  • 1/3 բաժակ փափկած կարագ
  • 1 մեծ ձու
  • 1/3 բաժակ թան
  • 1/2 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ
  • 3/4 բաժակ ալյուր
  • 1/2 բաժակ տարեկանի ալյուր
  • 1/2 թեյի գդալ խմորի սոդա
  • 1/2 թեյի գդալ աղ

Գանաշի համար

  • 85 գրամ  մուգ շոկոլադ
  • 1 ճաշի գդալ թեթեւ եգիպտացորենի օշարակ
  • 85 գրամ սպիտակ շոկոլադ
  • Մեկ պտղունց աղ
  • 1 բաժակ թանձր սերուցք

Ջեռոցը տաքացրեք 175°C: Շաքարավազն ու կարագը հարել՝ մինչև ավելանա և դեղին  դառնա, ավելացնել ձուն ու հարել: Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել ալյուրը, խմորի սոդան ու աղը, ապա ավելացնել կարագի խառնուրդին:

Թխվածքաբլիթների խմորը դնել թխման թերթիկի վրա, թխել 12-15 րոպե:

Գանաշ պատրաստել՝ մուգ շոկոլադը և սպիտակ շոկոլադը տաքացնել սերուցքով: Խառնել, մինչև շոկոլադները հալվեն:

Թխվածքաբլիթները զարդարել շոկոլադե գանաշով, թողնել 20 րոպե, որ խտանան: Սառեցնել ու վայելել: