Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։
Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։
Այս անգամ կներկայացնենք սև և կարմիր թխվածքաբլիթներ։
Բաղադրիչներ
Թխվածքաբլիթների համար
- 1/2 բաժակ հատիկավոր շաքար
- 1/3 բաժակ փափկած կարագ
- 1 մեծ ձու
- 1/3 բաժակ թան
- 1/2 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ
- 3/4 բաժակ ալյուր
- 1/2 բաժակ տարեկանի ալյուր
- 1/2 թեյի գդալ խմորի սոդա
- 1/2 թեյի գդալ աղ
Գանաշի համար
- 85 գրամ մուգ շոկոլադ
- 1 ճաշի գդալ թեթեւ եգիպտացորենի օշարակ
- 85 գրամ սպիտակ շոկոլադ
- Մեկ պտղունց աղ
- 1 բաժակ թանձր սերուցք
Ջեռոցը տաքացրեք 175°C: Շաքարավազն ու կարագը հարել՝ մինչև ավելանա և դեղին դառնա, ավելացնել ձուն ու հարել: Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել ալյուրը, խմորի սոդան ու աղը, ապա ավելացնել կարագի խառնուրդին:
Թխվածքաբլիթների խմորը դնել թխման թերթիկի վրա, թխել 12-15 րոպե:
Գանաշ պատրաստել՝ մուգ շոկոլադը և սպիտակ շոկոլադը տաքացնել սերուցքով: Խառնել, մինչև շոկոլադները հալվեն:
Թխվածքաբլիթները զարդարել շոկոլադե գանաշով, թողնել 20 րոպե, որ խտանան: Սառեցնել ու վայելել: