Ժամանց

Շամպայնով տոնական կոկտեյլ

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք շամպայնով տոնական կոկտեյլ։

Oշարակի բաղադրիչներ

  • 1 բաժակ մեղր
  • 1/2 բաժակ ջուր
    Կոկտեյլի բաղադրիչներ
  • 340 գրամ վիսկի կամ կոնյակ
  • 170 գրամ թարմ կիտրոնի հյութ
  • Դարչին և կոճապղպեղ 
  • 226 գրամ գազավորված ջուր
  • 113 գրամ սառը շամպայն
  • Սառույց, գերադասելի է մեծ խորանարդիկներով
  • Արքայախնձորի կտորներ զարդարման համար
  • Օշարակ

Փոքր կաթսայի մեջ շաքարավազն ու ջուրը տաքացրեք մարմանդ կրակի վրա և հարեք, մինչև թանձր օշարակ ստացվի, վերցնել կրակից, թողնել սառչի և սառեցնել հերմետիկ տարայի մեջ մինչև 1 ամիս։

Կոկտեյլ․ Փոքր ամանի մեջ լցրեք օշարակը, վիսկին կամ կոնյակը, կիտրոնի հյութը, դարչին, կոճապղպեղը և կիտրոնի հյութը, դրեք սառնարանում՝ մինչև սառչի մոտ 2 ժամ: Խառնել գազավորված ջուրը և շամպայնը, ավելացնել սառույցը և զարդարել արքայախնձորով: