Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։
Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք դեսերտ՝ սպիտակ շոկոլադով։
Կրեմի բաղադրիչներ
- 2 բաժակ թանձր սերուցք
- 2 ամբողջական անիսի սերմեր՝ թեթև մանրացված
- 1/2 բաժակ շաքարի փոշի
- 1/4 թեյի գդալ աղ
- 1/8 թեյի գդալ սև պղպեղ
- 1 թեյի գդալ նարնջի կեղև և 2 ճաշի գդալ թարմ նարնջի հյութ
Խմորի բաղադրիչներ - 1 ու կես բաժակ ջուր
- 170 գրամ կարագ
- 1 ճաշի գդալ հատիկավոր շաքար
- 3/4 թեյի գդալ աղ
- 180 գրամ ալյուր
- 7 ձու
Լրացուցիչ բաղադրիչներ - 230 գրամ սպիտակ հալված շոկոլադ
- Ուտելի ոսկեփայլ փոշի՝ զարդարման համար (ըստ ցանկության)
- Անիսի սերմեր՝ զարդարման համար
- Նարնջի կեղև՝ զարդարման համար
- Կրեմի պատրաստում
Միջին ամանի մեջ խառնել թանձր սերուցքն ու արիսի սերմերը․ ծածկեք և սառեցրեք առնվազն 6 ժամ կամ մինչև գիշեր։
Խմորի պատրաստում
Միջին կաթսայի մեջ խառնել ջուրը, կարագը, շաքարը և աղը, եռացնել և երբեմն խառնել, միանգամից ավելացնել ալյուրը և խառնել փայտե գդալով՝ մինչև խմորը միաձուլվի։
Կրակն իջեցնել և խմորը եփել, այնուհետև տեղափոխել հարիչի ամանի մեջ և խառնել, մինչև այն մի փոքր սառչի, ձվերը ավելացնել մեկ առ մեկ՝ հարելով ամեն անգամ։
Թխելու գործընթաց
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 190°C, թխել 35-40 րոպե՝ մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա։
Սառեցված կրեմը քամել և հարել հարիչով, ավելացնել շաքարի փոշին, աղը և պղպեղը, ավելացնել նարնջի հյութը՝ հարելով։
Լցնել նարինջի կրեմը տոպրակի մեջ և լցոնել յուրաքանչյուր շերտի ներսում։
Թաթախել շերտերը սպիտակ շոկոլադի մեջ և դասավորել ափսեի վրա՝ կոնաձև աշտարակի ձևով, զարդարել փայլուն փոշով, արիսի սերմերով և նարնջի կեղևով։