Ժամանց

Շամպայնի ժելե

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։

Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք շամպայնի ժելե։

Բաղադրիչներ

  • 6 ծրար անհամ ժելատին
  • Երկու 750 միլիլիտրանոց շիշ վարդագույն սառեցված շամպայն 
  • 1 բաժակ մեղր
  • Արևածաղկի կամ զեյթունի յուղ՝ քսելու համար
  • Շաքարի փոշի

Բացեք 1 շիշ շամպայն, կեսը լցրեք մեծ ամանի մեջ և վերևում հավասարաչափ շաղ տվեք ժելատինը՝ թողնելով, որ այն լուծվի:

Միջին կաթսայում շամպայնը եռացրեք և լցրեք ժելատինի խառնուրդը՝ եփելով մարմանդ կրակի վրա, մինչև ամբողջովին լուծվի: Այնուհետև տեղափոխեք մեծ ամանի մեջ: Շամպայնը և մեղրը հարեք ու թողեք 5 րոպե, ապա ավելորդ փրփուրը թափեք:

Քամեք զանգվածը մաղի միջով, լցրեք յուղած տապակի մեջ: Սառեցրեք գիշերվա ընթացքում: Դանակով կտրեք, թաթախեք կամ շաղ տվեք շաքարի փոշի և մատուցեք: