Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։
Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք շամպայնի ժելե։
Բաղադրիչներ
- 6 ծրար անհամ ժելատին
- Երկու 750 միլիլիտրանոց շիշ վարդագույն սառեցված շամպայն
- 1 բաժակ մեղր
- Արևածաղկի կամ զեյթունի յուղ՝ քսելու համար
- Շաքարի փոշի
Բացեք 1 շիշ շամպայն, կեսը լցրեք մեծ ամանի մեջ և վերևում հավասարաչափ շաղ տվեք ժելատինը՝ թողնելով, որ այն լուծվի:
Միջին կաթսայում շամպայնը եռացրեք և լցրեք ժելատինի խառնուրդը՝ եփելով մարմանդ կրակի վրա, մինչև ամբողջովին լուծվի: Այնուհետև տեղափոխեք մեծ ամանի մեջ: Շամպայնը և մեղրը հարեք ու թողեք 5 րոպե, ապա ավելորդ փրփուրը թափեք:
Քամեք զանգվածը մաղի միջով, լցրեք յուղած տապակի մեջ: Սառեցրեք գիշերվա ընթացքում: Դանակով կտրեք, թաթախեք կամ շաղ տվեք շաքարի փոշի և մատուցեք: