Ժամանց

Շվեցարական դասական ուտեստ

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։

Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։

Այս անգամ կներկայացնենք կլասիկ շվեյցարական պանրով ֆոնդու։

Բաղադրիչներ

  • 1 պճեղ սխտոր
  • 450 գրամ  Gruyère պանիր՝ քերած
  • 230 գրամ  Emmentaler պանիր կամ այլ շվեյցարական պանիր՝ քերած
  • 1 բաժակ չոր սպիտակ գինի
  • 1 ճաշի գդալ եգիպտացորենի օսլա
  • 1 թեյի գդալ թարմ կիտրոնի հյութ
  • 1 1/2 ճաշի գդալ բալի հյութ
  • Թարմ աղացած սև պղպեղ
  • Թարմ քերած մշկընկույզ

Կաթսայի ներսը քսել սխտոր։ Միավորել քերած պանիրը, եգիպտացորենի օսլան և կիտրոնի հյութը՝ խառնելով:

Ավելացնել կաթսայի մեջ և եփել կրակի վրա՝ խառնելով 30 վայրկյան կամ մինչև խառնուրդը տաքանա:

Ավելացնել գրույեր և էմենտալեր պանիրները, երբեմն խառնելով, մինչև սկսեն հալվել (մոտ 5 րոպե):

Կրճատել ջերմությունը նվազագույնի՝ ավելացնել բալի հյութը, պղպեղը և մշկընկույզը, խառնել մինչև յուղալի և հարթ լինի (մոտ 3 րոպե): Մատուցել անմիջապես: