Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։
Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։
Այս անգամ կներկայացնենք կլասիկ շվեյցարական պանրով ֆոնդու։
Բաղադրիչներ
- 1 պճեղ սխտոր
- 450 գրամ Gruyère պանիր՝ քերած
- 230 գրամ Emmentaler պանիր կամ այլ շվեյցարական պանիր՝ քերած
- 1 բաժակ չոր սպիտակ գինի
- 1 ճաշի գդալ եգիպտացորենի օսլա
- 1 թեյի գդալ թարմ կիտրոնի հյութ
- 1 1/2 ճաշի գդալ բալի հյութ
- Թարմ աղացած սև պղպեղ
- Թարմ քերած մշկընկույզ
Կաթսայի ներսը քսել սխտոր։ Միավորել քերած պանիրը, եգիպտացորենի օսլան և կիտրոնի հյութը՝ խառնելով:
Ավելացնել կաթսայի մեջ և եփել կրակի վրա՝ խառնելով 30 վայրկյան կամ մինչև խառնուրդը տաքանա:
Ավելացնել գրույեր և էմենտալեր պանիրները, երբեմն խառնելով, մինչև սկսեն հալվել (մոտ 5 րոպե):
Կրճատել ջերմությունը նվազագույնի՝ ավելացնել բալի հյութը, պղպեղը և մշկընկույզը, խառնել մինչև յուղալի և հարթ լինի (մոտ 3 րոպե): Մատուցել անմիջապես: