Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։
Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք սպիտակ ոսկի կոկտեյլ։
Բաղադրիչներ
- ¼ բաժակ կոնյակ կամ մրգային գինի
- 1 ½ ճաշի գդալ թարմ կիտրոնի հյութ
- 1 ½ ճաշի գդալ նարնջի լիկյոր
- 1 ձվի սպիտակուց
- Կիտրոնի կեղև
- Ուտելի ոսկու տերև (ըստ ցանկության)
Լցնել կոնյակը կամ մրգային գինին, կիտրոնի հյութը, նարնջի լիկյորը և ձվի սպիտակուցը կոկտեյլ շեյքերի մեջ, դրեք կափարիչը շեյքերի վրա և հարեք, մինչև ձվի սպիտակուցը փրփրի՝ մոտ 20 վայրկյան:
Սառույցը լցրեք, հարեք, մինչև ըմպելիքը սառչի՝ մոտ 15 վայրկյան: Քամեք բաժակի մեջ։ Զարդարեք կիտրոնի կեղևով և, ցանկության դեպքում, ուտելի ոսկու տերևով: