Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։
Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։
Այս անգամ կներկայացնենք Լիմոնչելո-Ռիկոտտայի չիզքեյքը։
Բաղադրիչներ
- Խոհարարական սփրեյ
- 255 գրամ համեմված կարագի թխվածքաբլիթներ
- 1/8 թեյի գդալ աղ
- 6 ճաշի գդալ հալած կարագ
- 227 գրամ սերուցքային պանիր
- 3/4 բաժակ հատիկավոր շաքար
- 1 բաժակ ռիկոտա պանիր
- 1/2 բաժակ լիմոնչելո
- 2 ճաշի գդալ թարմ կիտրոնի հյութ
- 1 ճաշի գդալ վանիլի էքստրակտ
- 5 ձու
- Կիտրոնի կեղևի շերտեր (ըստ ցանկության)
- Ռեհանի փոքր տերևներ (ըստ ցանկության)
Ջեռոցը տաքացրեք 175°C: Պատրաստեք ալյումինե փայլաթիթեղով, քսեք խոհարարական սփրեյը։
Թխվածքաբլիթները և աղը հարել, ավելացնել կարագը: Լցնել թավայի մեջ, թխել 10 րոպե և թողնել սառչի։
Սերուցքային պանիրն ու շաքարավազը հարել, ավելացնել ռիկոտա, լիմոնչելո, կիտրոնի հյութ, վանիլին, ապա ձվերը։ Խմորը լցնել պատրաստված թավայի մեջ։
Թխել 350°F-ում 50-55 րոպե, հետո թողնել ջեռոցում 30 րոպե։ Սառեցնել սառնարանում առնվազն 3 ժամ։
Զարդարել կիտրոնի կեղևով և ռեհանի տերևներով։ Պահել սառնարանում մինչև 4 օր։