Ժամանց

Հետաքրքիր չիզքեյք տոնական սեղանի համար

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։

Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։

Այս անգամ կներկայացնենք Լիմոնչելո-Ռիկոտտայի չիզքեյքը։

Բաղադրիչներ

  • Խոհարարական սփրեյ
  • 255 գրամ համեմված կարագի թխվածքաբլիթներ 
  • 1/8 թեյի գդալ աղ
  • 6 ճաշի գդալ հալած կարագ 
  • 227 գրամ սերուցքային պանիր
  • 3/4 բաժակ հատիկավոր շաքար
  • 1 բաժակ ռիկոտա պանիր
  • 1/2 բաժակ լիմոնչելո
  • 2 ճաշի գդալ թարմ կիտրոնի հյութ
  • 1 ճաշի գդալ վանիլի էքստրակտ
  • 5 ձու
  • Կիտրոնի կեղևի շերտեր (ըստ ցանկության)
  • Ռեհանի փոքր տերևներ (ըստ ցանկության)

Ջեռոցը տաքացրեք 175°C: Պատրաստեք ալյումինե փայլաթիթեղով, քսեք խոհարարական սփրեյը։

Թխվածքաբլիթները և աղը հարել, ավելացնել կարագը: Լցնել թավայի մեջ, թխել 10 րոպե և թողնել սառչի։

Սերուցքային պանիրն ու շաքարավազը հարել, ավելացնել ռիկոտա, լիմոնչելո, կիտրոնի հյութ, վանիլին, ապա ձվերը։ Խմորը լցնել պատրաստված թավայի մեջ։

Թխել 350°F-ում 50-55 րոպե, հետո թողնել ջեռոցում 30 րոպե։ Սառեցնել սառնարանում առնվազն 3 ժամ։

Զարդարել կիտրոնի կեղևով և ռեհանի տերևներով։ Պահել սառնարանում մինչև 4 օր։