Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։
Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք իտալական նուշի տարտ։
Բաղադրիչներ
Տապակած կարմիր խաղող
- 450 գրամ կարմիր անկորիզ խաղող
- 1 ճաշի գդալ խաղողի կորիզի յուղ
- Կես թեյի գդալ հատիկավոր շաքար
- Մեկ պտղունց աղ
Տորթ - 100 գրամ կարագ
- 3/4 բաժակ հում նուշ
- 1 մեծ ձվի դեղնուց
- 1 ճաշի գդալ նարնջի քերած կեղև
- 1/4 թեյի գդալ նուշի էքստրակտ
- 1/4 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ
- 120 գրամ ալյուր
- 6 ճաշի գդալ եգիպտացորենի ալյուր
- Կես թեյի գդալ աղ
- 1/3 բաժակ հատիկավոր շաքար
- 3 ճաշի գդալ դարչնագույն շաքարավազ
- Շամպայն
Պատրաստել տապակած կարմիր խաղողը
Բոլոր բաղադրիչները միասին լցրեք թխման թերթիկի վրա։ Տապակել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում՝ 6-10 րոպե: Հեռացրեք ջեռոցից , մի կողմ թողեք խաղողը, մինչ տորթը պատրաստում եք:
Նուշը տարածեք թխման թերթիկի վրա և թխեք 6-10 րոպե, մինչև թեթև տապակվի, թողեք սառչի մոտ 15 րոպե:
Խոշոր կտրատեք նուշը և մի կողմ դրեք, փոքր ամանի մեջ հարեք ձվի դեղնուցը, նարնջի կեղևը, նուշի և վանիլի էքստրակտը:
Միջին ամանի մեջ հարեք ալյուրը, եգիպտացորենի ալյուրը և աղը:
Կարագը կտրատեք ալյուրի խառնուրդի մեջ, ապա խառնեք շաքարավազը, շագանակագույն շաքարավազը և նուշը:
Խմորը նրբորեն մշակեք ձվի խառնուրդի հետ, մինչև միանա:
Խմորը դրեք թավայի մեջ, թխեք 175°C, 25-35 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույն լինի:
Սառեցրեք 1 ժամ, հետո կտրատեք և մատուցեք տապակած կարմիր խաղողով ու շամպայնի հետ: