Ժամանց

Իտալական նուշի տարտ

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։

Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք իտալական նուշի տարտ։

Բաղադրիչներ

Տապակած կարմիր խաղող

  • 450 գրամ կարմիր անկորիզ խաղող 
  • 1 ճաշի գդալ խաղողի կորիզի յուղ
  • Կես թեյի գդալ հատիկավոր շաքար
  • Մեկ պտղունց աղ
    Տորթ
  • 100 գրամ կարագ 
  • 3/4 բաժակ հում նուշ
  • 1 մեծ ձվի դեղնուց
  • 1 ճաշի գդալ նարնջի քերած կեղև  
  • 1/4 թեյի գդալ նուշի էքստրակտ
  • 1/4 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ
  • 120 գրամ ալյուր
  • 6 ճաշի գդալ եգիպտացորենի ալյուր
  • Կես թեյի գդալ աղ
  • 1/3 բաժակ հատիկավոր շաքար
  • 3 ճաշի գդալ դարչնագույն շաքարավազ
  • Շամպայն

Պատրաստել տապակած կարմիր խաղողը

Բոլոր բաղադրիչները միասին լցրեք թխման թերթիկի վրա։ Տապակել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում՝ 6-10 րոպե: Հեռացրեք ջեռոցից , մի կողմ թողեք խաղողը, մինչ տորթը պատրաստում եք:

Նուշը տարածեք թխման թերթիկի վրա և թխեք 6-10 րոպե, մինչև թեթև տապակվի, թողեք սառչի մոտ 15 րոպե:

Խոշոր կտրատեք նուշը և մի կողմ դրեք, փոքր ամանի մեջ հարեք ձվի դեղնուցը, նարնջի կեղևը, նուշի և վանիլի էքստրակտը:

Միջին ամանի մեջ հարեք ալյուրը, եգիպտացորենի ալյուրը և աղը:

Կարագը կտրատեք ալյուրի խառնուրդի մեջ, ապա խառնեք շաքարավազը, շագանակագույն շաքարավազը և նուշը:

Խմորը նրբորեն մշակեք ձվի խառնուրդի հետ, մինչև միանա:

Խմորը դրեք թավայի մեջ, թխեք 175°C, 25-35 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույն լինի:

Սառեցրեք 1 ժամ, հետո կտրատեք և մատուցեք տապակած կարմիր խաղողով ու շամպայնի հետ: