Ժամանց

Ինչ պատրաստել տոնական օրերին

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք սթեյք և ծովախեցգետնի եփուկ։

Բաղադրիչներ

  • 3 խոշոր եփած ձու
  • ⅓ կտրատած սոխ
  • 6 ճաշի գդալ բալզամիկ՝ սխտորով 
  • 6 ճաշի գդալ բրինձ՝ համեմված գինու քացախով
  • 3 ճաշի գդալ սոյայի սոուս
  • 3 ճաշի գդալ նուշի կամ ընկույզի սոուս
  • 3 ճաշի գդալ պղպեղի սոուս
  • 1 ճաշի գդալ կեղևով քերած թարմ կոճապղպեղ
  • 1 ճաշի գդալ մանր կտրատած սխտոր
  • 1 ճաշի գդալ քունջութի յուղ
                Hot Pot
  • 450 գրամ  մանգո՝ կտրված փոքր կտորներով
  • 2 թարմ սունկ՝ կտրտված 
  • 450 գրամ կաղամբ՝ մաքրված և կտրատված 
  • 370 գրամ քամած մածուն 
  • 450 գրամ  ծովախեցգետին
  • 450 գրամ սթեյք
  • շոգեխաշած պելմենի մոտ՝ 16 հատ
  • 900 գրամ հում արիշտա

Սոուսը պատրաստելու համար հարեք ձվերը: Ավելացրեք սոխը, սխտորով  բալզամիկը, բրնձի գինու քացախը, սոյայի սոուսը, նուշի կամ ընկույզի սոուսը, պղպեղի սոուսը, կոճապղպեղը, սխտորը և քնջութի յուղը: Խառնեք, մինչև լավ միավորվեն:

Տաք կաթսայի մեջ արգանակը լցրեք, եփեք՝ պահպանելով եփման ջերմաստիճանը: Եփելուց հետո ավելացրեք բանջարեղենը, ծովամթերքը և սթեյքը:

Եփեք յուրաքանչյուր բաղադրիչ առանձին՝ մանգոն, սունկը՝ 1-2 րոպե, կաղամբի կտորները՝ 3-4 րոպե, մածունը՝ 30 վայրկյան, ծովախեցգետինները՝ 2-3 րոպե, սթեյքը՝ ցանկացած աստիճանով:

Ավարտելուց հետո լցրեք պելմենիները արգանակի մեջ ու եփեք: Լցրեք արիշտան արգանակի մեջ և եփեք, մինչև լապշան կլանի և թանձրացնի արգանակը: Լցրեք խիտ արգանակը ամանի մեջ և մատուցեք։