Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք սթեյք և ծովախեցգետնի եփուկ։
Բաղադրիչներ
- 3 խոշոր եփած ձու
- ⅓ կտրատած սոխ
- 6 ճաշի գդալ բալզամիկ՝ սխտորով
- 6 ճաշի գդալ բրինձ՝ համեմված գինու քացախով
- 3 ճաշի գդալ սոյայի սոուս
- 3 ճաշի գդալ նուշի կամ ընկույզի սոուս
- 3 ճաշի գդալ պղպեղի սոուս
- 1 ճաշի գդալ կեղևով քերած թարմ կոճապղպեղ
- 1 ճաշի գդալ մանր կտրատած սխտոր
- 1 ճաշի գդալ քունջութի յուղ
Hot Pot - 450 գրամ մանգո՝ կտրված փոքր կտորներով
- 2 թարմ սունկ՝ կտրտված
- 450 գրամ կաղամբ՝ մաքրված և կտրատված
- 370 գրամ քամած մածուն
- 450 գրամ ծովախեցգետին
- 450 գրամ սթեյք
- շոգեխաշած պելմենի մոտ՝ 16 հատ
- 900 գրամ հում արիշտա
Սոուսը պատրաստելու համար հարեք ձվերը: Ավելացրեք սոխը, սխտորով բալզամիկը, բրնձի գինու քացախը, սոյայի սոուսը, նուշի կամ ընկույզի սոուսը, պղպեղի սոուսը, կոճապղպեղը, սխտորը և քնջութի յուղը: Խառնեք, մինչև լավ միավորվեն:
Տաք կաթսայի մեջ արգանակը լցրեք, եփեք՝ պահպանելով եփման ջերմաստիճանը: Եփելուց հետո ավելացրեք բանջարեղենը, ծովամթերքը և սթեյքը:
Եփեք յուրաքանչյուր բաղադրիչ առանձին՝ մանգոն, սունկը՝ 1-2 րոպե, կաղամբի կտորները՝ 3-4 րոպե, մածունը՝ 30 վայրկյան, ծովախեցգետինները՝ 2-3 րոպե, սթեյքը՝ ցանկացած աստիճանով:
Ավարտելուց հետո լցրեք պելմենիները արգանակի մեջ ու եփեք: Լցրեք արիշտան արգանակի մեջ և եփեք, մինչև լապշան կլանի և թանձրացնի արգանակը: Լցրեք խիտ արգանակը ամանի մեջ և մատուցեք։