Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք խնձորի, նարնջի համով փրփրուն գինով ժելատին։
Բաղադրիչներ
- 0.25 հատիկավոր շաքար
- 3 բաժակ 100% ծիրանի կամ բալի հյութ
- 2 բաժակ սառեցված ազնվամորի
- 5 ծրար անհամ ժելատին
- 113 գրամ չոր ջին
- խոհարարական սփրեյ
- 1 պահածո մանդարին
- 1 բաժակ ջուր
- 1 (750 միլիլիտր) շիշ փրփրուն գինի
- 2 ճաշի գդալ վարդի լիկյոր
Փոքր ամանի մեջ խառնել շաքարը, ծիրանի կամ բալի հյութը և սառեցված ազնվամորիները: Տաքացնել միջին կրակի վրա՝ մինչև շաքարն ամբողջությամբ լուծվի:
Ժելատինը պատրաստելու համար խառնեք ջուրը և ժելատինը՝ թողնելով այն մոտ 3 րոպե: Խառնուրդը բերվում է եռման աստիճանի և ավելացվում բալի հյութի խառնուրդին, եփել 5-7 րոպե: Այնուհետև ավելացրեք ջին և վարդի լիկյորը:
Մանդարինի մասերը վերցնում ենք պահածոյից, քամում և ավելացնում նախապատրաստված խառնուրդին: Թողեք սառչի մոտ 4 ժամ կամ մինչև ամբողջովին պնդանա: