Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք Inverno Arancione կոկտեյլը։
Բաղադրիչներ
- 3 մեծ նարինջ
- 1 փոքր կիտրոն
- 1 կտոր մանրացված թարմ կոճապղպեղ
- 1 բաժակ հատիկավոր շաքար
- 2 (750 մլ) շիշ չոր Pinot Grigio
- 5 ամբողջական աստղային անիսոն
- 2 դարչինի ձողիկ
- 1 թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ
- 1 պտղունց աղ
Հեռացրեք կեղևը 2 նարնջից և կես կիտրոնից՝ լայն շերտերով: 2 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ քամեք։
Տաքացրեք կաթսայում նարնջի կեղևը, կիտրոնի կեղևը, կոճապղպեղը և շաքարավազը՝ եփելով, մինչև շաքարը դարչնագույն լինի (7-9 րոպե):
Ավելացրեք գինին, աստղային անիսոնը, դարչինը, վանիլինը և կիտրոնի հյութը, եփեք 10 րոպե:
Քերեք նարնջի կեղևը և միացրեք շաքարավազի ու աղի հետ:
Գինու խառնուրդը մետաղական քամիչով անցկացրեք: Կիտրոնը ու շաքարավազը քսեք բաժակների եզրերին, լցրեք գինին և մատուցեք տաք: