Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք խոտաբույսերով թագավորական սաղմոնը։
Բաղադրիչներ
- 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ
- 65 գրամ սունկ
- 2 խոշոր սեզլոտ
- 1 բաժակ Pinot Noir գինի
- 10 թարխունի ճյուղ, գումարած թարմ թարխունի տերևներ՝ զարդարման համար
- Ուրցի 10 ճյուղ
- Սամիթի 10 ճյուղ
- 1 բաժակ շշալցված կակղամորթի հյութ (օրինակ՝ Bar Harbor)
- 1/2 բաժակ թանձր սերուցք
- 230 գրամ կարագ
- 2 թեյի գդալ թարմ կիտրոնի հյութ
- 1,7 թեյի գդալ աղ
- 0,7 թեյի գդալ սև պղպեղ
- 1.6 կգ թագավորական սաղմոն, կտրատել 10 մասի բաժանել և չորացնել անձեռոցիկով
Տաքացրեք ջեռոցը 200°: Կաթսայի մեջ լցրեք ձեթը, տաքանալուն պես ավելացնել սունկը և սոխը:
Ավելացրեք գինի, թարխուն, ուրց և սամիթ, եփեք, մինչև գինին ցամաքի՝ 4-5 րոպե: Լցրեք սերուցք, եփեք 18-22 րոպե, մինչև ցամաքի:
Հեռացրեք կրակից, հարեք 1/2 բաժակ կարագի մեջ, համեմեք կիտրոնի հյութով, աղով և պղպեղով:
Սաղմոնի ֆիլեները համեմեք մնացած աղով և պղպեղով, տապակում եք 1 ճաշի գդալ ձեթով, շոգեխաշում 1-2 րոպե, տեղափոխում թխման թերթիկի մեջ, վերևում ավելացնում կարագ և խոտաբույսեր:
Թխել 6-8 րոպե, մատուցել տաք գինու սոուսով, զարդարված թարխունով և սամիթով։