Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք սխտոր-կարագով սթեյքի խորտիկներ։
Բաղադրիչներ
- 2,26 կգ տավարի սթեյք՝ կտրված բարակ կտորներով
- 2 թեյի գդալ աղ
- 1 թեյի գդալ սև պղպեղ
- 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ
- 5 միջին սխտոր
- 1/3 բաժակ չոր վերմուտ
- 4 ճաշի գդալ կարագ
- 2 թեյի գդալ վորսթերշիր սոուս
- 1 ճաշի գդալ մաղադանոս
Տաքացրեք մեծ տապակը՝ ավելացնելով 1/2 թեյի գդալ աղ և պղպեղ։ Տապակին ավելացրեք ձեթ և տաքացրեք։ Սթեյքի կտորների կեսը եփեք մոտ 1-2 րոպե, մինչև կարմրեն ու խրթխրթան դառնան։
Շրջեք ու եփեք մյուս կողմից՝ մոտ 1-2 րոպե, դրեք ափսեի մեջ։
Ավելացրեք սխտոր և եփեք մոտ 30 վայրկյան։ Ավելացրեք վերմուտ և տապակի ներքևից քերեք կարմրած կտորները։
Եփեք, մինչև հեղուկը քամվի։ Հեռացրեք կրակից և ավելացրեք կարագ՝ հարելով, մինչև հալվի։ Ավելացրեք Worcestershire սոուս, աղ և պղպեղ։ Լցրեք սթեյքի վրա և խառնեք։
Սթեյքը տեղափոխեք ափսեի մեջ, լցրեք մաղադանոսը վրան և մատուցեք անմիջապես։