Ժամանց

Gougères ապխտած սաղմոնով և խավիարով. արագ պատրաստվող ուտեստ

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք Gougères՝ ապխտած սաղմոնով, խավիարով և պրոշուտոյով ուտեստը։

Բաղադրիչներ

  • Կես բաժակ ջուր
  • 3 ճաշի գդալ հալած կարագ
  • 1 թեյի գդալ աղ
  • 1 թեյի գդալ սև պղպեղ
  • 1 բաժակ ալյուր
  • 2 ձու
  • 3 ունցիա Gruyère քերած պանիր
  • 1  թեյի գդալ ուրց
  • Կես բաժակ կրեմ ֆրեշ
  • 30 գրամ ապխտած սաղմոն՝ կտրատած
  • 15 գրամ խավիար 
  • 1 թեյի գդալ մանր քերած կիտրոն
  • 30 գրամ կտրատած պրոշուտո

Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 230°: Թխման ափսեն ծածկեք մագաղաթյա թղթով:

Կաթսայում տաքացրեք ջուրը, կարագը, աղը և պղպեղը՝ մինչև կարագը հալվի, ապա ավելացրեք ալյուրը և խառնեք՝ մինչև խմորը չորանա:

Մի քիչ սառեցրեք խմորը և ավելացրեք ձվերը: Խառնեք գրույերը և ուրցը:

Խմորը դնել տոպրակի մեջ և ձևավորել: Թխել 20 րոպե:

Սառեցրեք, լցրեք կրեմ-ֆրեյշ, վերևը դրեք սաղմոն, խավիար, կիտրոն և պրոշուտտո: