Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք Gougères՝ ապխտած սաղմոնով, խավիարով և պրոշուտոյով ուտեստը։
Բաղադրիչներ
- Կես բաժակ ջուր
- 3 ճաշի գդալ հալած կարագ
- 1 թեյի գդալ աղ
- 1 թեյի գդալ սև պղպեղ
- 1 բաժակ ալյուր
- 2 ձու
- 3 ունցիա Gruyère քերած պանիր
- 1 թեյի գդալ ուրց
- Կես բաժակ կրեմ ֆրեշ
- 30 գրամ ապխտած սաղմոն՝ կտրատած
- 15 գրամ խավիար
- 1 թեյի գդալ մանր քերած կիտրոն
- 30 գրամ կտրատած պրոշուտո
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 230°: Թխման ափսեն ծածկեք մագաղաթյա թղթով:
Կաթսայում տաքացրեք ջուրը, կարագը, աղը և պղպեղը՝ մինչև կարագը հալվի, ապա ավելացրեք ալյուրը և խառնեք՝ մինչև խմորը չորանա:
Մի քիչ սառեցրեք խմորը և ավելացրեք ձվերը: Խառնեք գրույերը և ուրցը:
Խմորը դնել տոպրակի մեջ և ձևավորել: Թխել 20 րոպե:
Սառեցրեք, լցրեք կրեմ-ֆրեյշ, վերևը դրեք սաղմոն, խավիար, կիտրոն և պրոշուտտո: