Ժամանց

Իդեալական նախուտեստ Ամանորի համար

Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք կանաչ պղպեղով մարինացված ֆետա։ 

 Բաղադրիչներ

  • 3/4 բաժակ «Էքստրա» բուսական ձիթապտղի յուղ
  • 1/2 բաժակ սպիտակ գինու քացախ
  • 2 ճաշի գդալ կանաչ պղպեղի հատիկներ աղաջրի մեջ
  • 1 թեյի գդալ աղ
  • 3/4 թեյի գդալ մանրացված կարմիր պղպեղ
  • Ուրցի 8 ճյուղ
  • 1 տուփ ֆետա պանիր՝ կտրտված խորանարդիկներով

Փոքր ամանի մեջ հարել ձեթը, քացախը, պղպեղի հատիկները, աղը, մանրացված կարմիր պղպեղը և ուրցը։

Ֆետան հավասարաչափ շարել քառակուսի ամանի մեջ, մարինադը լցնել վերևում:

Ծածկել պլաստիկ թաղանթով, դնել սառնարանում 8 ժամ կամ ամբողջ գիշեր․ մարինացման ընթացքում մի քանի անգամ խառնել: Մատուցել կրեկերների կամ կրոստինի հետ։

Կծու պղպեղի հատիկներով մարինացված ֆետան իդեալական նախուտեստ է: