Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք համեմված քաղցր-թթու կողիկներ։
Բաղադրիչներ
- 2,25 կգ կողիկներ
- 1 թեյի գդալ կարավայի սերմեր
- 1 թեյի գդալ համեմի սերմեր
- 1 թեյի գդալ սամիթի սերմեր
- 1 թեյի գդալ չամանի սերմեր
- 1/8 թեյի գդալ սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- 2 ճաշի գդալ կանոլայի յուղ
- 1/2 բաժակ աղացած սոխ
- 1/2 բաժակ խնձորի քացախ
- 1/4 բաժակ մաքուր թխկու օշարակ
Ջեռոցը տաքացրեք 150°։ Կտրեք միսը կողերից։
Տապակեք կարավայը, համեմը, սամիթը և չամանը, խառնեք սրճաղացում՝ մինչև փոշի դառնա։
Կողերը պատեք աղով, պղպեղով և համեմունքների խառնուրդով։ Տեղադրեք ջեռոցում և եփեք 2 ժամ 15 րոպե։
Տաքացրեք ձեթը, ավելացրեք սոխ և աղ, եփեք 5 րոպե։ Ավելացրեք քացախը, թխպի օշարակը, եփեք 5-8 րոպե՝ մինչև խտանա։
Տեղադրեք կողերը ջեռոցում բրոյլերի տակ 1-2 րոպե՝ կարմրելու համար։ Քսեք սոխի ջնարակ, եփեք 1-2 րոպե մյուս կողմով։
Կողիկները տեղափոխեք տախտակի վրա, թողեք հանգստանան 5 րոպե և կտրեք։