Radar Armenia-ն ներկայացնում է համաշխարհային խոհանոցում մեծ պահանջարկ վայելող ուտելիքներն ու դրանց բաղադրությունը։ Կարո՞ղ ես պատրաստել ինքնուրույն և ընտանիքի հետ վայելել ջերմությունը, լավագույն համն ու պահի բերկրանքը։ Այս անգամ կներկայացնենք սպանախ՝ տաք հացով։
Բաղադրիչներ
- 0.25 կարագ, բաժանված մասերի
- 2 ճաշի գդալ ալյուր
- 1 բաժակ ամբողջական կաթ
- 1 բաժակ հարած սերուցք
- 1 թեյի գդալ աղ
- 1 թեյի գդալ աղացած սպիտակ պղպեղ
- 1 բաժին սոխ
- 280 գրամ թարմ սպանախ
- 400 գրամ նախապես մանրացված պարմեզան պանիր
- Թթխմոր
- 1 ճաշի գդալ չիլի
- 40 գրամ նախապես մանրացված ցածր խոնավությամբ յուղազերծված մոցարելլա պանիր
- 40 գրամ նախապես մանրացված ցածր խոնավությամբ յուղազերծված մոցարելլա պանիր
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 230°: Փոքր կաթսայի մեջ հալեցնում ենք 2 ճաշի գդալ կարագ: Ավելացնում ալյուրը, աստիճանաբար ավելացնելով կաթը և սերուցքը՝ անընդհատ հարելով, մինչև ամբողջովին ներծծվի, և գնդիկներ չմնան:
Բերեք միջին չափի վրա՝ անընդհատ հարելով ու եռացնելով 1 րոպե։ Կրակն իջեցրեք նվազագույնի և մոտ 20 րոպե եփեք՝ երբեմն խառնելով, մինչև թանձրանա: Խառնել 3/4 թեյի գդալ աղ և 1/4 թեյի գդալ սպիտակ պղպեղ: Հեռացնել կրակից։
Մինչ կաթնային խառնուրդը եփում է, հալեցնել մնացած 1/4 բաժակ կարագը: Խառնել սոխը և եփել՝ երբեմն խառնելով, մոտ 6 րոպե: Ավելացնել սպանախը և եփել՝ հաճախակի խառնելով, մինչև հեղուկը գոլորշիանա, մոտ 4 րոպե։
Կաթի խառնուրդը լցնել ջեռոցում գտնվող սպանախի խառնուրդի մեջ, խառնել միավորելու համար, այնուհետև ավելացնել պարմեզանը և մնացած 1/2 թեյի գդալ աղ և պղպեղը: Հեռացնել կրակից։
Կտրեք խմորը՝ խաչաձև 5 շերտերի բաժանելով: Խմորը դնել մագաղաթյա թղթով կամ ալյումինե փայլաթիթեղով պատված մեծ եզրագծված թխման թերթիկի վրա: Գդալով սպանախ-պարմեզան խառնուրդը հավասարաչափ լցնում ենք հացի կտորների միջև և վերևում չիլի պղպեղ ավելացնում:
Հավասարաչափ շաղ տալ մոցարելլան։ Թխել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում, մինչև վերևը կարմրի, իսկ կենտրոնը տաքանա, 7-10 րոպե: