Տեխնէ

Նոր տեխնոլոգիաները սննդի արտադրության ոլորտում փոփոխություններ են մտցրել

Կորոնավիրուսի համավարակի արդյունքում տնամերձ այգեգործությունն ու «ուղղահայաց» ֆերման դարձան նոր ուղղվածություն գյուղատնտեսության մեջ։ Այն բազմաթիվ մարդկանց ապրելակերպում դարձավ նորարարություն՝ խթանելով սեփական ձեռքերով աճեցված, առողջ և բնական սննդի օգտագործումը: 

Ուղղահայաց ֆերման՝ ուղղահայաց դասավորված շարքերով, առանց արևի լույսի, հողի և քիմիական նյութերի օգտագործման մշակաբույսերի աճեցման ավտոմատացված կամ կիսաավտոմատ գյուղատնտեսական պրակտիկա է: 

Սննդի ոլորտում մեկ այլ հետաքրքիր միտում է դարձել վերամշակված սնունդը, որը թույլ է տալիս կրճատել սննդային թափոնները՝ օգտագործելով այն ամենն, ինչ ունեք, և գտնելով դրանց համար լավագույն կիրառությունը: Վերամշակված սնունդը պատրաստվում է բաղադրիչներից, որոնք սովորաբար այլևս պիտանի չեն համարվում սպառման համար: Նման տեսակի սննդի օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում նաև շրջակա միջավայրի պահպանության վրա:  

Կանաբիդիոլը կամ տեխնիկական կանեփի տերևներից ու արմատներից պատրաստված թուրմը սկսել է ուշադրության արժանանալ՝ որպես բազմատեսակ կերակուրների պատրաստման կարևոր բաղադրիչ: Այժմ այն կարելի է գտնել ամենօրյա օգտագործման զանազան ապրանքների բաղադրության մեջ: Այն նաև օժտված է առողջության վրա բարերար ազդեցություն ունեցող հատկություններով և կարող է կիրառության շատ տարբերակներ ունենալ: 

Սննդի սպասարկման բնագավառում ուշագրավ միտում է նաև նախապես պատվիրման հնարավորությունը (pre-ordering-ը), որը թույլ է տալիս՝ խուսափել հերթերում երկար սպասելուց և խնայել ժամանակ։ Այն նաև նպաստում է մարդաշատ վայրերում սոցիալական հեռավորության պահպանմանը, ինչը համավարակի ժամանակաշրջանում առավել կարևոր է հանրային առողջության պահպանման համար: 

Նման հնարավորություն այժմ իր հաճախորդներին ընձեռնում է նաև «Starbucks» ընկերությունը: Հաճախորդները կարող են նախապես պատվիրել սուրճ և զգալիորեն հեշտացնել իրենց առօրյան: Առհասարակ, վերջին շրջանում անհպում ծառայությունների և սպասարկման մեծ պահանջարկ կա, և այս միտումը, կարծես, դեռ երկար կշարունակվի: